Riu Karamboa op Boa Vista in Kaapverdië

De mooiste hotels van Kaapverdië

Onlangs mochten we van Tui België genieten van een heerlijke vakantie in het 5 sterren Riu Karamboa resort op het Kaapverdische eiland Boa Vista. Tijdens ons verblijf hebben we veel leuke activiteiten gedaan én een bezoek gebracht aan de andere hotels die worden aangeboden op dit tropische eiland. Omdat er zowel naar het eiland Boa Vista als Sal wordt gevlogen, hebben we in dit artikel een overzicht gemaakt van de mooiste hotels van Kaapverdië.

Kaapverdië: een tropische archipel

Azuurblauwe zee en boot bij Boa Vista, Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep voor de kust van Senegal, op het Afrikaans continent. Het is er altijd lekker warm, waardoor het de perfecte bestemming is voor zowel de zomer als de winter. Dat is ook de reden dat het hele jaar door wordt gevlogen op Kaapverdië.

Wij waren in de winter op Kaapverdië en hebben geweldig weer gehad: iedere dag was het boven de dertig graden, met een strak blauwe lucht en heerlijke zon. Er stond een klein windje waardoor het niet té warm aanvoelde. Echt perfect. En dat op slechts 6 uur vliegen!

Lees hier alles over het geweldige klimaat van Kaapverdië

Sal of Boa Vista?

Jongetje op het strand van Boa Vista

Als je kies voor een pakketvakantie naar Kaapverdië heb je keuze uit de eilanden Sal of Boa Vista. Dit zijn de droge eilanden van de archipel en daarom het meest geschikt voor een zonzekere reis. Van de twee is Sal toeristisch het meest ontwikkelend en biedt het de meeste faciliteiten. Hier wonen de meeste mensen, zijn meer dorpjes en is meer leven in de brouwerij.

Ben je juist op zoek naar een zon, zee, strandvakantie met veel rust en misschien een paar activiteiten? Dan is Boa Vista the place to be.

Riu: keten met uitstekende All Inclusive resorts

Riu hotel op Boa Vista, Kaapverdië

De Spaanse hotelketen Riu is sterk vertegenwoordigt op de Kaapverdische Eilanden, vandaar dat ze ook vaak terugkomen in dit overzicht. Deze keten biedt uitstekende All Inclusive resorts met duidelijke formules waar All-In ook echt All-in is: nagenoeg alles is inbegrepen en waar je bij sommige hotels nog wel extra moet betalen voor kleine extra’s is dat bij Riu allemaal voor elkaar. Dat, samen met de goede keuken, maakt dat een hoog percentage gasten regelmatig terugkomt.

Riu Karamboa

Riu Karamboa op Boa Vista in Kaapverdië

Het Riu Karamboa is een luxe 5 sterren resort dat direct aan het strand ligt en op korte afstand van het vliegveld. Het is een groot resort dat weids is opgezet met diverse gebouwen die gesitueerd zijn in de tropische tuin. Door de grootse opzet heb je nergens het gevoel dat het te massaal is, dat vond ik erg fijn. Ook heel fijn is dat het Riu Karamboa afgelopen jaar volledig vernieuwd is!

Het is een adults only resort waarbij de minimum leeftijd van de gasten 18 jaar is. Daardoor is het er rustig en kun je ongestoord van je vakantie genieten. Dat zegt niet dat het een saai resort is: voor volwassenen worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd zoals beachvolleybal, waterpolo en diverse sportlessen. ’s Avonds is er entertainment en live muziek. Een keer per week is er een groot themafeest waarbij het theater wordt omgetoverd tot openluchtclub.

Er zijn 5 zwembaden en er is een waterpark met glijbanen. De zwembaden worden in de wintermaanden verwarmd en twee van de zwembaden zijn swim-up bars, waar je vanuit het water een drankje of een tropische cocktail kunt bestellen.

Riu Karamboa is een All Inclusive resort met tal van restaurants en bars waar je terecht kunt voor een uitgebreide maaltijd of lekkere snack. Daarnaast is iedere hotelkamer voorzien van een drankendispenser en een minibar die dagelijks wordt bijgevuld.

Alles lezen over Riu Karamboa? Lees dan onze uitgebreide review van dit hotel

Riu Touareg

Spa van een Riu hotel op Kaapverdië

Van de hotels die we hebben gezien, vond ik persoonlijk het 5 sterren Riu Touareg het mooiste hotel. Het heeft een hele rustige ligging in het zuidelijke puntje van het eiland. Riu Touareg beschikt over een groot zandstrand waar de ligbedjes al op je staan te wachten!

In tegenstelling tot Riu Karamboa is Riu Touareg geen Adults Only hotel, maar verwelkomt het gasten van alle leeftijden. Er is wel een apart adults only gedeelte zodat je altijd de rust kunt opzoeken. Voor de kindjes is hier genoeg te doen. Zo is er een kinderbad, speeltuin en speciale kinderanimatie die de leukste activiteiten organiseren.

Het Riu Touareg is net een sprookjeskasteel, een oase in de duinen van Boa Vista. Er zijn maar liefst 6 prachtige zwembaden en 2 aparte kinderbaden dus als je wilt kun je iedere dag een ander zwembad uitproberen. Daarnaast is er een groot wellnesscenter waar je kunt genieten van bubbelbaden, sauna’s, massages of schoonheidsbehandelingen. Heerlijk!

Riu Palace Boavista

Riu Palace Cabo Verde aan het strand van Boa Vista

Het Riu Palace Boavista resort is het meest luxueuze resort van Riu op Boa Vista. Het ligt op korte wandelafstand van het Riu Karamboa hotel en hoewel ze allebei 5 sterren hebben, is het Palace hotel duidelijk luxer. Toch vond ik persoonlijk de andere hotels op Boa Vista leuker. Het Palace publiek was een stuk ouder en de sfeer heel anders, maar dat kan natuurlijk ook een moment opname zijn geweest aangezien we buiten de schoolvakanties waren.

Ook het Palace resort beschikt over zwembaden, restaurants en een prachtig zandstrand waar je een flinke duik in het heldere water kunt nemen. Bovendien zijn in het Palace resort kinderen meer dan welkom en zijn er diverse leuke voorzieningen voor de kindjes zoals een atelier waar ze kunnen knutselen en een animatieteam dat voor vertier zorgt. Bovendien mag je gebruik maken van het waterpark van het naastgelegen Karamboa resort, het enige stuk van het Adults Only Karamboa waar je kinderen tegen kunt komen.

Het eten bij het Palace hotel is culinair iets verfijnder dan van bijvoorbeeld het Karamboa en de keuze is zeer divers. Ook hier kun je de hele dag genieten van heerlijke maaltijden, lekkere snacks en verkoelende drankjes.

Riu Funana

Riu Funana in Sal

Het eerste resort op buureiland Sal is Riu Funana, een luxe 5 sterrenhotel dat erg bekend is op de Belgische markt. Het beschikt over twee zwembaden waarvan één wordt verwarmd in de winter. Daarnaast is er een kinderbad met speeltoestellen.

Het hotel ligt op 300 meter van een van de mooiste stranden van Sal en is te bereiken via een zandpad dat omzoomd is door palmbomen.

Riu Funana ligt op ongeveer 15 kilometer van de luchthaven en natuurlijk word je door een transfer naar het hotel gebracht. Op slechts 1,5 kilometer bevindt zich het gezellige plaatsje Santa Maria dat het toeristisch hart van Sal is.

Natuurlijk is er in het hotel van alles te doen, het animatieteam zorgt voor veel leuke activiteiten en ook voor de kindjes is er van alles te doen. Tel daar de uitstekende restaurants, de gezellige sfeer en de scherpe prijs bij op en je hebt de ultieme vakantiebestemming!

Riu Cabo Verde

Riu Cabo Verde

Ook op Sal vind je het schitterende Riu Cabo Verde. Met een beoordeling van een 8,6 uit een kleine 600 beoordelingen weet je zeker dat je hier goed zit! Dit luxueuze resort ligt direct aan een van de mooiste zandstranden van het eiland en ook hier geniet je van een heerlijke All Inclusive vakantie. Het is een Adults Only resort met een minimum leeftijd van 18 jaar. Ongestoord vakantie vieren dus!

Het hotel beschikt over meerdere zwembaden en een groot wellnesscenter waar je heerlijk in de watten wordt gelegd.