Straat en huizen in Turnhout, België

Van diamanten tot bier: Ontdek de eclectische bezienswaardigheden en toeristische paden van Turnhout

Turnhout, een stad rijk aan historie, cultuur, en ja, bier, is een verborgen juweel in de Belgische provincie Antwerpen. Met iets voor iedereen, van natuurliefhebbers tot cultuurfanaten, nodigt Turnhout je uit om haar charme en levendigheid te ontdekken.

De markt voor huurwoningen in Turnhout

Turnhout, een bruisende stad in de provincie Antwerpen, is de laatste jaren steeds aantrekkelijker geworden voor huurders. Dankzij de groeiende economie, de rijke culturele scene, en de nabijheid van natuurschoon, zien steeds meer mensen de aantrekkelijkheid in van het huren van een woning in deze stad.

De huurmarkt in de stad is gevarieerd, met een breed aanbod aan woningtypes. Of je nu op zoek bent naar een modern appartement in het stadscentrum, een gezellig rijtjeshuis in een rustige buurt, of een ruim gezinshuis dichtbij de natuur, er is voor ieder wat wils.

Als je een goed beeld wil krijgen van de verschillende huurwoningen die er in Turnhout te vinden zijn, kun je altijd een website zoals Rentola raadplegen, daar zie je namelijk precies welke huurwoningen er op dit moment worden aangeboden en kun je ook makkelijk filteren op criteria die voor jou relevant zijn. Deze diversiteit draagt bij aan de aantrekkingskracht van de stad en zorgt ervoor dat een breed scala aan huurders hun plek kan vinden.

Vrouw en man aan het klussen in een woning

Bovendien is er in Turnhout een goede balans tussen stedelijke en landelijke levensstijlen. Terwijl het centrum van de stad vol zit met winkels, restaurants, en culturele voorzieningen, zijn de rustige, groene buurten nooit ver weg. Dit betekent dat huurders het beste van twee werelden kunnen ervaren: de bruisende energie van de stad en de rust en sereniteit van de natuur.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat de stad een gemeenschap is die warm en gastvrij is. Er heerst een sterke gemeenschapsgeest, met veel buurtactiviteiten en lokale evenementen. Het wonen in Turnhout betekent dus niet alleen het huren van een woning, maar ook het deel uitmaken van een levendige en hechte gemeenschap.

Kortom, met zijn diverse aanbod, gunstige locatie, en sterke gemeenschapsgevoel, biedt de huurmarkt in Turnhout veel voordelen voor potentiële huurders. Het is een stad waar het leven goed is, vol met mogelijkheden om te ontdekken, te groeien, en te genieten.

Wat er allemaal te beleven is in Turnhout

Laten we beginnen met het rijke historische verleden van de stad. Turnhout, ook wel bekend als de ‘Stad van de Speelkaart’, heeft een indrukwekkende collectie speelkaarten in het Nationaal Museum van de Speelkaart. Het museum biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis en productie van speelkaarten, met zelfs demonstraties van historische drukpersen.

Een andere historische trekpleister is het Kasteel van de hertogen van Brabant. Dit 12e-eeuwse kasteel, dat nu dienst doet als gerechtsgebouw, biedt een prachtig uitzicht over de stad. Hoewel het interieur niet open is voor het publiek, is de buitenkant zeker een bezoek waard.

Voor de natuurliefhebbers biedt Turnhout het Provinciaal Groendomein Rivierenhof, een prachtig park met weelderige tuinen, schilderachtige wandelpaden, en zelfs een openluchttheater. Hier kun je een fijne wandeling maken, picknicken, of gewoon genieten van de rustige sfeer.

Diamanten

Sieradenwinkel met diamanten in Antwerpen

Nu, naar de diamanten! Hoewel Turnhout niet direct bekend staat om haar diamanten, is de nabijgelegen stad Antwerpen een wereldwijd centrum voor diamantbewerking en -handel. Voor de nieuwsgierigen onder ons is het Diamantmuseum in Antwerpen een bezoek waard, met een uitgebreide collectie van de meest sprankelende edelstenen.

Terwijl je geniet van de historische charme en natuurlijke schoonheid van Turnhout, vergeet dan niet om je onder te dompelen in de levendige cultuur van de stad. Turnhout is een stad met een levendig cultureel landschap, vol met festivals, kunsttentoonstellingen en muziekconcerten.

Eén van de jaarlijkse hoogtepunten is de Vrij-dagen, een reeks gratis concerten die in de zomer, het beste seizoen om Turnhout te bezoeken, op de Grote Markt worden georganiseerd. Hier geniet je van een breed scala aan muziekgenres, variërend van pop en rock tot folk en wereldmuziek, terwijl je geniet van de gezellige atmosfeer van de Grote Markt.

Voor kunstliefhebbers is het Begijnhofmuseum een must-visit. Dit historische begijnhof, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, herbergt een prachtige collectie kunstwerken, waaronder middeleeuwse beeldhouwwerken, schilderijen en wandtapijten. Het Begijnhof zelf, met zijn pittoreske huizen en rustige tuinen, is een heerlijke plek om te verkennen.

Turnhout heeft ook een bruisend literair landschap. Als de officiële ‘Stripstad’ van België, biedt de stad onderdak aan het Stripgids Festival, een groot evenement dat de beste stripauteurs uit binnen- en buitenland viert. De stad heeft ook tal van boekwinkels en bibliotheken die een breed scala aan literatuur bieden voor de boekenwurmen onder ons.

Deze culturele activiteiten, gecombineerd met de rijke geschiedenis en het prachtige landschap, maken van Turnhout een dynamische en boeiende stad om te bezoeken. En nu we het toch over cultuur hebben, laten we het bier niet vergeten…

En natuurlijk, bier!

Een bierproeverij

En dan, last but not least, het bier. België is wereldberoemd om haar bier, en Turnhout is geen uitzondering. De stad is de thuisbasis van Brouwerij Het Nest, bekend om haar unieke bieren met speelkaartthema’s. Neem een rondleiding door de brouwerij om meer te weten te komen over het brouwproces, en natuurlijk om de heerlijke bieren te proeven.

Dus, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, natuur, diamanten, of bier, Turnhout heeft een scala aan bezienswaardigheden om te ontdekken. Het is een stad die een unieke mix biedt van het levendige stadsleven en de rust van de natuur, met een flinke dosis cultuur en geschiedenis. Dus, waar wacht je nog op? Kom en ontdek de veelzijdige charme van Turnhout!