Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in de Filipijnen?

Het huidige klimaat van de Filipijnen wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 33°C tot minimaal 29°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 32°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 24°C en in de warmere maanden rond de 26°C.

De hoogste temperatuur in de Filipijnen in de afgelopen 10 jaar was 40°C in november 2017. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 24°C in januari 2014.

Jaarlijks valt er gemiddeld 2758 mm neerslag in de Filipijnen. Ter vergelijking, België ontvangt 636 mm neerslag per jaar.

Het tyfoonseizoen in Filipijnen loopt van juni tot en met november.

Het klimaat van de Filipijnen is gebaseerd op de weergegevens van Boracay. Andere locaties kunnen een ander weerbeeld hebben. Je kunt alle bestemmingen in de Filipijnen bekijken voor een compleet beeld van het klimaat.

Bekijk het weer voor de Filipijnen Chevron

Beste reistijd voor de Filipijnen

De beste reistijd voor aangenaam tot warm weer in de Filipijnen is januari t/m mei, augustus en november. In deze periode valt er wel neerslag, maar de temperaturen zijn goed genoeg om de Filipijnen te verkennen.

Klimaattabel van de Filipijnen

De klimaattabel van de Filipijnen toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 29 30 31 33 33 33 32 32 31 31 32 30
Temp. min (°C) 24 24 24 25 27 25 25 26 25 25 25 25
Neerslag
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
DropletDropletDropletDroplet
Neerslag (mm) 144 130 94 116 161 313 364 208 362 412 206 248
UV-index 7 8 9 9 9 7 7 8 7 7 7 6

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 32°C
  • Hoogste temperatuur: 33°C in april, mei en juni
  • Laagste temperatuur: 29°C in januari
  • Neerslag: 2758 mm per jaar, gemiddeld 230 mm per maand
  • Droogste maanden: 94 mm in maart, 116 mm in april en 130 mm in februari
  • Natste maanden: 412 mm in oktober, 364 mm in juli en 362 mm in september

Ervaringen met het weer in de Filipijnen

UitstekendStarStarStarStarStar

Gedeeltelijk bewolkt, bijna geen regen. Geweldig klimaat voo... meer

Esther

GoedStarStarStarStar

De hitte was intens maar niet benauwend, perfect voor een on... meer

Maarten

Gemiddelde temperatuur per maand in de Filipijnen

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in de Filipijnen. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in de Filipijnen

Gemiddelde neerslag per maand in de Filipijnen

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in de Filipijnen gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in de Filipijnen

Gemiddelde UV-index per maand in de Filipijnen

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in de Filipijnen. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in de Filipijnen

Temperatuur per jaar in de Filipijnen

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in de Filipijnen. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in de Filipijnen

Neerslagsom per jaar in de Filipijnen

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in de Filipijnen. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in de Filipijnen

Ervaringen met het weer in de Filipijnen

Het weer in de Filipijnen wordt gemiddeld beoordeeld met 3,4 van 5 sterren door 7 bezoekers. Ben jij in de Filipijnen geweest? Deel jouw ervaring met het weer zodat je andere bezoekers hiermee kunt helpen.

Schrijf je eigen beoordeling Down

Weerervaring: Matig StarStarStar

Het was overdag erg warm, wat ideaal was voor een strandvakantie. Het regenseizoen begint echter in april, dus ook wij hebben last gehad van hevige regen. Over het algemeen is het weer onder het gemiddelde.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De hitte was intens maar niet benauwend, perfect voor een ontspannende vakantie. Houd rekening met mogelijke tyfonen.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Hoewel er veel zonnige periodes waren, verhoogde de hoge luchtvochtigheid de temperatuur en maakte het soms oncomfortabel. Maar er waren nog veel mooie dagen om van te genieten.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Tijdens het tyfoonseizoen worden hoge temperaturen afgewisseld met hevige regenval. Hoewel deze locatie misschien leuk is voor avonturiers, is het misschien minder ideaal voor mensen die op zoek zijn naar zon en droog weer.

Weerervaring: Slecht StarStar

Augustus was qua weer teleurstellend op de Filipijnen. Zware regenval en tyfoons maakten de vakantie minder aangenaam. Er is weinig zon en het is constant vochtig. Ik raad aan een andere maand te kiezen.

Weerervaring: Uitstekend StarStarStarStarStar

Gedeeltelijk bewolkt, bijna geen regen. Geweldig klimaat voor stranddagen en wandelingen!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Bezoek aan de Filipijnen in september was grotendeels aangenaam met genoeg zon, hoewel enkele regenbuien voorkwamen. De temperatuur was heerlijk rond de 30 graden. Veelal zomerweer.

Ben je in de Filipijnen geweest?

Laat je ervaringen met het weer in de Filipijnen achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in de Filipijnen per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in de Filipijnen en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van de Filipijnen kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Eilanden in de Filipijnen

Terug naar boven