Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Franschhoek?

Het huidige klimaat van Franschhoek wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 30°C tot minimaal 18°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 24°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 7°C en in de warmere maanden rond de 17°C.

De hoogste temperatuur in Franschhoek in de afgelopen 10 jaar was 42°C in maart 2015. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 11°C in augustus 2018.

Jaarlijks valt er gemiddeld 715 mm neerslag in Franschhoek. Ter vergelijking, Antwerpen ontvangt 636 mm neerslag per jaar.

Meer weten over het klimaat in andere delen van Zuid-Afrika? Ontdek ook het klimaat en weer van plekken zoals Kaapstad, Krugerpark, Johannesburg of bekijk andere bestemmingen in Zuid-Afrika.

Beste reistijd voor Franschhoek

De beste reistijd voor zonnig weer in Franschhoek is januari tot en met mei, juli en september tot en met december. In deze periode heb je een prima temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Franschhoek te bezoeken. In de overige maanden van het jaar valt er teveel neerslag of is de temperatuur niet ideaal voor een bezoek, als je van zonnig en aangenaam weer wilt genieten.

Klimaattabel van Franschhoek

De klimaattabel van Franschhoek toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 29 30 27 25 22 19 18 19 21 24 26 27
Temp. min (°C) 18 17 16 13 11 9 8 9 10 13 14 16
Neerslag
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDropletDroplet
Droplet
Droplet
Droplet
Droplet
Neerslag (mm) 20 8,8 35 35 89 143 109 152 46 27 29 21
UV-index 9 9 8 7 5 4 4 6 7 8 9 9

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

  • Gemiddelde jaartemperatuur: 24°C
  • Hoogste temperatuur: 30°C in februari
  • Laagste temperatuur: 18°C in juli
  • Neerslag: 715 mm per jaar, gemiddeld 60 mm per maand
  • Droogste maanden: 8,8 mm in februari, 20 mm in januari en 21 mm in december
  • Natste maanden: 152 mm in augustus, 143 mm in juni en 109 mm in juli

Ervaringen met het weer in Franschhoek

GoedStarStarStarStar

Zonnige maar niet te warme dagen, ideaal om te ontspannen of... meer

Bram

GoedStarStarStarStar

Ideaal voor wijnreizen en lekker eten. Het is 's nachts onve... meer

Nienke

Populaire bestemmingen in Zuid-Afrika

Ontdek het klimaat van deze populaire bestemmingen in Zuid-Afrika.

Gemiddelde temperatuur per maand in Franschhoek

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Franschhoek, Zuid-Afrika. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Franschhoek, Zuid-Afrika,

Gemiddelde neerslag per maand in Franschhoek

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Franschhoek, Zuid-Afrika, gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Franschhoek, Zuid-Afrika,

Gemiddelde UV-index per maand in Franschhoek

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Franschhoek, Zuid-Afrika. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Franschhoek, Zuid-Afrika,

Temperatuur per jaar in Franschhoek

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Franschhoek, Zuid-Afrika. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Franschhoek, Zuid-Afrika,

Neerslagsom per jaar in Franschhoek

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in Franschhoek, Zuid-Afrika. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Franschhoek, Zuid-Afrika,

Ervaringen met het weer in Franschhoek

Het weer in Franschhoek wordt gemiddeld beoordeeld met 3,8 van 5 sterren door 11 bezoekers. Ben jij in Franschhoek geweest? Deel jouw ervaring met het weer zodat je andere bezoekers hiermee kunt helpen.

Schrijf je eigen beoordeling Down

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Zonnige maar niet te warme dagen, ideaal om te ontspannen of een wandeling door de wijngaarden te maken. Overdag was het soms te warm, maar 's avonds was het verrassend koel.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Ideaal voor wijnreizen en lekker eten. Het is 's nachts onverwacht koel, vergeet je trui niet!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Soms is het zonnig, soms regent het, waardoor het gebied zuur is. De gemiddelde temperatuur was gematigd en lag rond de 15 graden. Een verfrissende ervaring als je uit een warm klimaat komt!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Het milde klimaat is ideaal voor actieve recreatie. Het wordt aanbevolen om vroeg op te staan ​​om koeler te blijven.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Overdag was het warm, rond de 22 graden, ideaal om buiten te ontspannen. In de avond werd het iets kouder. Hier en daar viel er wat regen, maar het grootste deel viel 's nachts.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De dag was zonnig en droog, ideaal voor actieve recreatie. In de avond werd het kouder, maar het was nog steeds aangenaam. Kortom een ​​geweldige vakantieweerervaring.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Het was behoorlijk koel: de temperaturen lagen tussen de 10 en 18 graden. Ideaal voor wijnproeverijen, maar minder voor buitenactiviteiten.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Koelere temperaturen rond de 13 graden en lichte regenbuien hebben de winter naar het wijnland gebracht. Maar de wolken en de mist zorgden voor een magische sfeer, mysterieus en romantisch tegelijk.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

De temperaturen overdag waren gematigd, rond de 20 graden Celsius, ideaal voor buitenactiviteiten. In de avond werd het kouder tot rond de 10 graden. Er waren een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen was het zonnig en helder.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Overdag was het meestal rond de 20 graden, wat ideaal was voor buitenactiviteiten. Over het algemeen zeker goed weer!

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Meestal zonnig, hoewel de hitte en de directe zon soms hard waren. Het was 's avonds aangenaam koud. Lichte regen midden in het zomerseizoen.

Ben je in Franschhoek geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Franschhoek achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Franschhoek per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Franschhoek en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Franschhoek kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Populaire bestemmingen in Zuid-Afrika

Ontdek het klimaat van deze populaire bestemmingen in Zuid-Afrika.

Terug naar boven