Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Plettenberg Bay?

Het huidige klimaat van Plettenberg Bay wordt gekenmerkt door gemiddelde maandelijkse temperaturen die overdag variëren van maximaal 25°C tot minimaal 19°C. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 22°C. 's Nachts liggen de temperaturen in de koude maanden gemiddeld rond de 10°C en in de warmere maanden rond de 18°C.

De hoogste temperatuur in Plettenberg Bay in de afgelopen 10 jaar was 39°C in april 2020. De laagst gemeten temperatuur overdag bedroeg 10°C in juli 2021.

Jaarlijks valt er gemiddeld 790 mm neerslag in Plettenberg Bay. Ter vergelijking, Antwerpen ontvangt 636 mm neerslag per jaar.

Meer weten over het klimaat in andere delen van Zuid-Afrika? Ontdek ook het klimaat en weer van plekken zoals Kaapstad, Krugerpark, Johannesburg of bekijk andere bestemmingen in Zuid-Afrika.

Beste reistijd voor Plettenberg Bay

De beste reistijd voor zonnig weer in Plettenberg Bay is januari tot en met december. In deze periode heb je een prima temperatuur en niet te veel neerslag, wat het een goede tijd maakt om Plettenberg Bay te bezoeken.

Klimaattabel van Plettenberg Bay

De klimaattabel van Plettenberg Bay toont de gemiddelde temperaturen, neerslag en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid neerslag in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Neerslag wordt altijd gemeten als water, zelfs als het sneeuw of hagel is.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. max (°C) 25 25 24 22 22 20 19 20 20 21 22 24
Temp. min (°C) 18 18 17 15 13 11 11 11 12 13 14 17
Neerslag
DropletDroplet
Droplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
DropletDroplet
Neerslag (mm) 51 39 56 50 51 54 69 118 94 57 60 91
UV-index 9 9 8 6 5 4 5 6 7 9 9 9

Klik op de maandnaam om meer weerdetails te bekijken, zoals de weergemiddelden per dag en de temperaturen en neerslag van de afgelopen jaren in die maand.

Ervaringen met het weer in Plettenberg Bay

GoedStarStarStarStar

Hoewel de zon niet altijd scheen en het af en toe regende, h... meer

Eelco van Halm

GoedStarStarStarStar

Zonnig maar niet te warm en lichte regen. In de avond kan he... meer

Teun

Populaire bestemmingen in Zuid-Afrika

Ontdek het klimaat van deze populaire bestemmingen in Zuid-Afrika.

Gemiddelde temperatuur per maand in Plettenberg Bay

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika,

Gemiddelde neerslag per maand in Plettenberg Bay

Deze grafiek toont hoeveel neerslag er in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika, gemiddeld per maand valt. Neerslag wordt altijd gemeten als water, ook als het sneeuw of hagel is. Dit maakt het makkelijk om te vergelijken hoeveel er is gevallen, ongeacht de vorm van de neerslag. De hoeveelheid neerslag is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten neerslag per maand van de afgelopen jaren.

Neerslag per maand in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika,

Gemiddelde UV-index per maand in Plettenberg Bay

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika,

Temperatuur per jaar in Plettenberg Bay

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika,

Neerslagsom per jaar in Plettenberg Bay

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid neerslag die in de afgelopen 10 jaar is gevallen in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika. De totale neerslagsom per jaar, gemeten in millimeters, is de opgetelde hoeveelheid neerslag die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Plettenberg Bay, Zuid-Afrika,

Ervaringen met het weer in Plettenberg Bay

Het weer in Plettenberg Bay wordt gemiddeld beoordeeld met 3,8 van 5 sterren door 5 bezoekers. Ben jij in Plettenberg Bay geweest? Deel jouw ervaring met het weer zodat je andere bezoekers hiermee kunt helpen.

Schrijf je eigen beoordeling Down

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Hoewel de zon niet altijd scheen en het af en toe regende, had het een bijzondere charme. De temperatuur was mild, perfect voor lokale wijnproeverijen en natuurwandelingen.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Zonnig maar niet te warm en lichte regen. In de avond kan het wat afkoelen, dus het dragen van een trui is aan te raden.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Overdag was het zonnig en aangenaam, maar 's avonds koelde het wat af. Er waren een paar regenachtige dagen, maar dat was te verwachten.

Weerervaring: Matig StarStarStar

Mooie zonnige dagen werden vaak gevolgd door bewolkte en koele dagen. Het weer weerhield mij er niet van om actief te zijn, maar mooi weer was geen garantie.

Weerervaring: Goed StarStarStarStar

Hoge temperaturen rond de 30 graden, maar pas op voor plotselinge buien. Kan meer zonneschijn gebruiken, maar is nog steeds geweldig voor buitenactiviteiten.

Ben je in Plettenberg Bay geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Plettenberg Bay achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Plettenberg Bay per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Plettenberg Bay en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Plettenberg Bay kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, neerslag, wind en UV-index bekijken.

Populaire bestemmingen in Zuid-Afrika

Ontdek het klimaat van deze populaire bestemmingen in Zuid-Afrika.

Terug naar boven